Harvinaiset ihosairaudet tutuiksi

Allergia- ja astmaliiton ja Iholiiton yhdistyminen tuo meille uudenlaista asiantuntemusta ja osaamista. Myös aihepiirimme laajenee muun muassa harvinaisiin ihosairauksiin.

Erityissuunnittelija Risto Heikkinen kertoo, mitä tällaiset harvinaiset ihosairaudet ovat ja mitä teemme ’harvinaisten’ puolesta.

Mitä on harvinaissairaus?

Harvinaissairaus määritellään Euroopan unionissa suhdeluvulla 1:2000. Suomessa yksittäinen sairaus luokitellaan siis harvinaiseksi, jos sitä sairastaa noin 2700 henkilöä. Harvinaissairauksia arvioidaan olevan kaiken kaikkiaan 5000 - 8000. Suomen kokoisessa maassa harvinaissairaita olisi noin 300 000, joten lukumääränsä perusteella harvinaissairaudet ryhmänä muodostavat yhden kansantaudin. Harvinaisia ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Herkutellaan ystävänpäivänä!