HAE-opas uudistetaan

Allergia- ja astmaliitto työstää parhaillaan uutta hereditaarinen angioödeeman (HAE) opasta, jossa kerrotaan sairauden taustasta, oireista, diagnoosista ja hoidosta.

Suunnitelmien mukaan opasteksti valmistuu kokonaisuudessaan kesän aikana. Lääketieteellisen osion laati ihotautien erikoislääkäri, LT Maria Huttunen. Liiton erityissuunnittelija Risto Heikkinen kirjoittaa oppaaseen HAE-sairastavien arjen haasteista. Suunnitelmien mukaan opasteksti valmistuu kokonaisuudessaan kesän 2017 aikana, minkä jälkeen se on saatavilla allergia.fi -sivuilla. Painettu opas toteutetaan, kun uuden liiton (yhdistynyt Allergia- ja astmaliitto, Iholiitto) oppaiden ulkoasu on valmis. Tämänhetkisen ihoaiheisten oppaiden tilanteen voit tarkistaa www.allergia.fi/iho -sivuilta.

HAE on harvinainen geenivirheestä johtuva sairaus, joka aiheuttaa turvotuksia iholle, suun alueelle, maha-suolikanavaan tai sukuelinten alueelle. Hoitamattomana taudin vaikeimmat muodot voivat olla jopa hengenvaarallisia. Nykyisin hoitoon on tehokkaita täsmälääkkeitä. Oireista, diagnostiikasta ja hoidosta löytyy lisätietoa myös osoitteesta www.haetauti.fi.

Share

Keskustele ja kommentoi

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Herkutellaan ystävänpäivänä!

Meikkejä ja kampauksia koulun tuoksuttomassa päivässä