Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutti 1989–2019

Kolme vuosikymmentä allergisen ja ympäristön asialla

”Voimme Allergia- ja Astmaliitossa olla ylpeitä omasta, aktiivisesta yksiköstämme, jonka ajan hermolla oleva tutkimus- ja palvelutyö antaa meille monia valmiuksia allergiatyöhömme”.

Sitaatti on vuodelta 1998 Allergia- ja Astmaliiton silloiselta puheenjohtajalta Pekka Alaselta. Se löytyy Allergia- ja Astmalehden teemanumerosta 5/98, joka oli varattu kymmenen vuoden ikään ehtineelle Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutille.

Instituuttia alkuun luotsannut Olli Marttila tiedotti uudesta yksiköstä ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Tari Haahtela ja allergian lyhyt historia

’Eläköön metsien mikrobit’ kokosi viime syksynä järjestöväen Helsinkiin muistelemaan yhtä merkittävää aikakautta Allergia- ja astmaliiton toiminnassa. Vuonna 1983 sai alkunsa internet, Helsingissä järjestettiin ensimmäiset yleisurheilun MM-kisat ja ympäristöministeriö aloitti toimintansa Suomessa. Neuvostoliitto myönsi presidentti Mauno Koivistolle Leninin kunniamerkin ja Michael Jackson esitteli moonwalk-tanssin. Myös Allergialiitto otti uusia askelia, kun Allergia-lehden päätoimittajan Klaus A. J. Järvisen saappaisiin astui dosentti Tari Haahtela.

Absurdi allergia, outo ja erikoinen

Kun ihminen oirehtii kasvin siitepölystä tai on kuolla maitotilkkaan, luonnonlukutaidossamme on jotakin perinpohjin pielessä.

Siitepölyseuranta käynnistyi Kaakkois-Suomessa

Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutti on aloittanut kevään siitepölyseurannan.