Elintarvikkeista annettavien allergeenitietojen ilmoittaminen selkeämmäksi

Elintarvikelaki ja EU:n antama yleinen elintarvikeasetus määrittelevät elintarvikkeista annettavia tietoja koskevat yleiset vaatimukset. Lainsäädännön soveltaminen käytäntöön on kuitenkin johtanut vaihteleviin tapoihin ilmoittaa elintarvikkeiden sisältämistä allergeeneista kuluttajalle.

Allergiajärjestöjen eurooppalainen kattojärjestö EFA on julkaissut arvion siitä, miten allergioista ilmoittamista ja lainsäädäntöä voitaisiin toteuttaa niin, että ruoka-allergisten valinnat olisivat turvallisia.

EFA esittää erilaisia toimintaohjeita, joilla säädösten edellytyksiä voidaan toteuttaa käytännössä. Se on muun muassa laatinut ohjeita ja esimerkkejä ruokaketjun eri toimijoille siitä, miten ruoka-allergiat tulee huomioida elintarvikkeiden käsittelyssä ja miten niistä tulee ilmoittaa kuluttajalle.

Allergia-, iho- ja astmaliitto työstää parhaillaan yhteistyössä maa- ja metsätalousministeriön, Ruokaviraston, Päivittäistavarakauppa ry:n ja Matkailu- ja ravintolapalvelut Mara:n kanssa vastaavanlaisia ohjeita, joilla on tarkoitus helpottaa allergisen kuluttajan arkea.

Share

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Herkutellaan ystävänpäivänä!

Meikkejä ja kampauksia koulun tuoksuttomassa päivässä