Dupilumabi - uusi lääke vaikeaan atooppiseen ekseemaan

Hankalaan atooppiseen ekseemaan on kehitetty uudenlainen lääkeaine, dupilumabi. Mutta mihin sen hoitotulokset perustuvat? Ihotautien erikoislääkäri, dosentti Anita Remitz HUS:n Iho- ja Allergiasairaalasta vastaa.

Teksti Essi Kähkönen, toimittaja

Tarkennuksia alla olevaan dupilumabi-juttuun, 13.6.2018

Kerroimme viime lehdessä uudesta atooppisen ekseeman lääkkeestä, dupilumabista. Kuten artikkelissa todetaan, Sanofin ja Regeneronin yhteistyössä kehittämän valmisteen, dupilumabin, hinta- ja korvattavuusprosessi on käynnissä. Tarkempaa tietoa valmisteen kustannuksista potilaalle ei siis vielä ole. Suomessa dupilumabi-tutkimuksiin ovat osallistuneet Iho- ja Allergiasairaala sekä muutama yksityislääkäriasema Turussa ja Tampereella. Valmisteyhteenvedon mukaisesti ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Herkutellaan ystävänpäivänä!