
Ruoka-allergia: Diagnostiikka kehittyy, elämänlaatu paranee
Suussa kutisee, nielussa kirvelee. Kun ruoka aiheuttaa epämiellyttäviä oireita, tilanne voi tuntua pelottavalta. Olenko vaarassa?
Ruokien aiheuttamat oireet voivat olla hyvin lieviä tai toisaalta jopa henkeä uhkaavia. Mistä voin tietää, miten käy seuraavalla kerralla? Epävarmuus ruokien aiheuttamien oireiden syistä ja luonteesta voi heikentää elämänlaatua merkittävästi. Onneksi allergioiden todentaminen ja diagnostiset menetelmät kehittyvät yhä tarkemmiksi.
Ruoka-allergian taustalla on herkistyminen ruokien sisältämille valkuaisaineille, proteiineille. Ruoka-aineet, kuten esimerkiksi maapähkinä, maito, kananmuna, ovat monia valkuaisaineita sisältäviä paketteja. Toisin sanoen ...