Ruoka-allergia: Diagnostiikka kehittyy, elämänlaatu paranee

Suussa kutisee, nielussa kirvelee. Kun ruoka aiheuttaa epämiellyttäviä oireita, tilanne voi tuntua pelottavalta. Olenko vaarassa?

Ruokien aiheuttamat oireet voivat olla hyvin lieviä tai toisaalta jopa henkeä uhkaavia. Mistä voin tietää, miten käy seuraavalla kerralla? Epävarmuus ruokien aiheuttamien oireiden syistä ja luonteesta voi heikentää elämänlaatua merkittävästi. Onneksi allergioiden todentaminen ja diagnostiset menetelmät kehittyvät yhä tarkemmiksi.

Ruoka-allergian taustalla on herkistyminen ruokien sisältämille valkuaisaineille, proteiineille. Ruoka-aineet, kuten esimerkiksi maapähkinä, maito, kananmuna, ovat monia valkuaisaineita sisältäviä paketteja. Toisin sanoen ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Herkutellaan ystävänpäivänä!

Mustapippurikeksit - gluteeniton, maidoton, kananmunaton ja sojaton