Desinfiointiaineille altistumisesta astmaa ja keuhkoahtaumaa?

Työperäinen altistuminen desinfiointiaineille on tutkimuksissa yhdistetty kasvaneeseen astmariskiin erityisesti terveydenhuollon henkilöstön keskuudessa.

Tuoreen tutkimuksen mukaan runsas desinfiointiaineille altistuminen voi kasvattaa myös keuhkoahtaumataudin (COPD) riskiä. Yhdysvalloissa julkaistiin viime vuonna tutkimus, jossa pyrittiin selvittämään desinfiointiaineiden säännöllisen käytön ja keuhkoahtaumataudin välistä yhteyttä hoitohenkilöstön keskuudessa.

Laaja tutkimusaineisto kerättiin vuosina 1989 ja toukokuuhun 2017 saakka 55 185 naispuoliselta hoitajalta, joilla ei tutkimusjakson alussa oltu diagnosoitu astmaa eikä keuhkoahtaumatautia (COPD). Seurantajakson aikana 663 hoitajalta diagnosoitiin COPD. ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Herkutellaan ystävänpäivänä!