Atoopikko, oletko kokeillut valohoitoa?

Kutiseeko tai kiristääkö ihosi hyvästä hoidosta huolimatta? Lääketieteellinen valohoito voi helpottaa atooppisen ihon sekä useiden muiden ihosairauksien oireita. Allergia- ja astmaliiton Ihopiste tarjoaa hoitoa Helsingissä.

Ihopisteen vastaava hoitaja Maria Aitasalo kertoo, että lääketieteellinen valohoito sopii atooppisen ihon lisäksi myös monien muiden ihosairauksien, esim. psoriasiksen, aknen, tali-ihottuman tai punajäkälän hoitoon.

- UV-valohoito vahvistaa ihoa ja vähentää ihon tulehdusta. Lisäksi se vähentää kutinaa ja auttaa ihoa puolustautumaan ulkoisilta ärsykkeiltä, Maria Aitasalo Helsingin Ihopisteestä kertoo.

Ihopisteen mukaan hoito on turvallista ja kivutonta. Se sopii myös vanhuksille ja raskaana oleville, lapsille lääkärin harkinnan mukaan. Yleensä hoitokerta kestää korkeintaan muutaman minuutin. Hoitoa annetaan tavallisesti useamman kerran sarjana, kaksi kolme kertaa viikossa.

Aitasalo kertoo, että Ihopisteessä on omat laitteensa eri ihoalueille. Näin hoito voidaan kohdentaa esimerkiksi koko vartalolle tai vaikkapa vain hiuspohjaan tai kämmeniin.

Hoitoon lääkärin lähetteellä

Lääketieteellistä valohoitoa voi ottaa mihin aikaan vuodesta tahansa, vaikkakin hoitojaksot painottuvat yleensä syksylle ja talvelle. Atooppinen iho voi yleensä paremmin kesäaikaan, mutta osa käy hoidossa myös valoisina vuodenaikoina.

Lääketieteelliseen valohoitoon pääsee lääkärin lähetteellä, jonka voi kirjoittaa myös yleislääkäri.

- Ensimmäinen lähete olisi hyvä pyytää ihotautien erikoislääkäriltä. Jos pohdit hoitoa esimerkiksi syksylle, asia kannattaa ottaa puheeksi jo seuraavalla lääkärikäynnillä, vastaava hoitaja Maria Aitasalo ohjeistaa.

Kela korvaa yhdellä lähetteellä 15 valohoitokertaa. Yleensä se riittää yhden talven hoidoksi. Allergia- ja astmaliiton Ihopisteestä saa Kelan suorakorvauksen.

Neuvontaa, hoidonohjausta ja luomitarkastuksia

Maria Aitasalo vinkkaa, että Ihopisteessä on tarjolla myös hoitajan neuvontaa ja hoidonohjausta. Ihoon erikoistuneet hoitajat tarkistavat myös luomia ja ihomuutoksia. Näihin pääsee suoraan ajanvarauksella.

Ajanvaraukset suoraan Ihopisteestä
vastaava hoitaja Maria Aitasalo, etunimi.sukunimi@allergia.fi,
p. 050 597 1363
Messeniuksenkatu 5, 00250 Helsinki

Helsingin Ihopiste on osa Allergia- ja astmaliiton toimintaa.

 

 

Share

Keskustele ja kommentoi

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Mustapippurikeksit - gluteeniton, maidoton, kananmunaton ja sojaton

Sopiva dödö murrosikäiselle?