Käytä astmalääkkeitäsi oikein

Astmaa sairastavan lääkevalikoimasta löytyy usein erilaisia inhalaattoreita, joita annostelaan eri tavoin ja eri tarkoitukseen. Astmaa sairastavan tulee tietää miten lääkettä käytetään ja miksi. Lääkkeenottotekniikka on kaiken A ja O. Viime aikoina on ilmennyt sekaannuksia näissä asioissa.

Astmaa hoidetaan ensisijaisesti inhaloitavilla eli sisäänhengitettävillä lääkkeillä. Tärkeintä on, että hoitoon valittua lääkettä tai inhalaattoria osataan käyttää oikein, jotta lääke pääsee vaikuttamaan siellä missä pitääkin eli keuhkoissa.

Jos lääkkeenottotekniikka on väärä, lääke ei tehoa.

Kun lääkäri on kirjoittanut astmalääkkeestä reseptin, on tärkeää, että lääkeinhalaattorin käyttö opastetaan kädestä pitäen siihen tarkoitetulla harjoituskappaleella. Erilaiset lääkemuodot ja inhalaattorit eroavat tekniikoiltaan. Lääkkeenottotekniikka kannattaa ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Mustapippurikeksit - gluteeniton, maidoton, kananmunaton ja sojaton

Sopiva dödö murrosikäiselle?