Antihistamiinien ABC

Yksi käyttää ympäri vuoden, toinen arkailee sivuoireita, kolmas arpoo valmisteiden välillä.

Juttutuokio kliinisen allergologian professori Mika Mäkelän kanssa avaa, mitä antihistamiineille kuuluu ja miten niitä kannattaa käyttää.

Viime keväänä siitepölykauden kynnyksellä moni lehtipuista tuskaileva luki sortuvansa yleiseen virheeseen. Nettiuutisen mukaan antihistamiini on tehokas apu siitepölyallergian hoitoon, mutta lääkitys tulisi aloittaa riittävän ajoissa eikä vasta silloin kun oireita ilmenee.

Oireiden ennaltaehkäisevä lääkitseminen kirvoitti vilkasta keskustelua myös Kansallisen allergiaohjelman asiantuntijoiden keskuudessa. Kun vuoden pahin ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Herkutellaan ystävänpäivänä!