Anne-Mari sai allergisen reaktion sirkkaleivonnaisesta

Korvat kuumottivat, olo oli hassusti sukkela ja reaktio tuntui myös kitalaessa, kuvailee forssalainen Anne-Mari Aalto sirkkaleivonnaisesta saamiaan allergiaoireita.

Sirkkojen saapuminen suomalaiseen ruoanlaittoon herättää innostusta ja kokeilunhalua, mutta myös mm. allergioihin liittyviä kysymyksiä. Allergia-, iho- ja astmaliiton mukaan hyönteisruoan proteiinille voi allergisoitua kuten mille tahansa ruoka-aineelle. Myös ristireagointi on mahdollista, jos henkilöllä on äyriäis-, nilviäis- tai pölypunkkiallergiaa.

Anne-Mari Aallon allerginen reaktio aiheutui sirkkaleivonnaisesta yrittäjien tilaisuudessa Helsingissä.

- Vitsailimme sirkkojen aiheuttamista oireista, mutta vitsi muuttuikin todeksi. Allergiaoireeni alkoivat viitisen minuuttia makean leivonnaisen syömisestä. Sen verran selvästi oireet tuntuivat, että otin allergialääkkeen. Antihistamiinin avulla reaktio sitten loppuikin, Anne-Mari kuvailee.

Hän kertoo olevansa voimakkaasti allerginen äyriäisille ja kalalle. Uunilohen hajukin on aiheuttanut joskus oireita.

- Söin leivonnaisen, jotta voin kehua maistaneeni sirkkaa, Anne-Mari Aalto kertoo.

Toistamiseen hän ei kuitenkaan aio ottaa sirkkaruokaa lautaselleen, koska ei halua ottaa uuden reaktion riskiä.

Entä miltä sirkat maistuivat?

- Jauhettu sirkka ei maistunut leivonnaisesta mitenkään. Tarjolla oli myös salaattia, jossa oli kokonaisia sirkkoja. Itse en salaattia maistanut, mutta pöytäseurue kertoi salaatin sirkkojen maistuneen hieman anikselta, Anne-Mari Aalto kertoo.

Allergia-, iho- ja astmaliitto muistuttaa, että allergiat ja niiden aiheuttamat oireet ovat yksilöllisiä.

Anne-Mari Aalto

 

Share

Kommentit

  • Pirjo Forsberg 2 years ago

    Söin kaupassa sirkka maistiaisen ,ja kotiin tultuani käteni alkoi kutista käsitaipeisiin tuli vesirakkoja ja pakaroihin myös,alahuuli turposi . Se niistä maistiaisista.

Keskustele ja kommentoi

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Herkutellaan ystävänpäivänä!

Meikkejä ja kampauksia koulun tuoksuttomassa päivässä