Allerginen ilmastonmuutokselle? Allergiaviikko 23.–29.3.2020

Siitepölyallergiat vaikuttavat jopa miljoonan suomalaisen elämänlaatuun. Ilmaston lämpeneminen myötä siitepölykaudet pitenevät ja aikaistuvat ja siitepölymäärät kasvavat. Allergiaviikolla 2020 muistutamme, että siitepölyallergiset tarvitsevat entistä enemmän tietoa ja tukea arjen haasteisiin.

Tänä vuonna Allergiaviikkoa vietetään 23.–29.3.2020. Viikon aikana jäsenyhdistyksemme järjestävät ympäri Suomea erilaisia tapahtumia, joissa kerrotaan muun muassa kokemuksia siitepölyallergian siedätyshoidosta, jaetaan tietoa oireiden helpottamiseksi ja tarjotaan mahdollisuus tavata muita samojen ongelmien kanssa painivia.

Samalla herättelemme tietoisuutta siitä, että ilmastonmuutoksen torjunta on myös terveysteko. Siitepölyallergikot ovat erityisen herkässä asemassa ympäristön muuttuessa ja hyötyvät ilmastoteoista. Ilmaston lämpeneminen vaikuttaa niin monen suomalaisen terveyteen, että meidän kaikkien on puututtava asiaan.

Allergiaviikko on Allergia-, Iho- ja Astmaliiton vuosittainen kampanja, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta allergiaoireista ja niiden hoidosta. Allergiaviikkoa on vietetty vuodesta 1982. Viikkoa alettiin viettää keväisin siksi, että kevään ja kesän siitepölyt aiheuttivat runsaasti oireita allergisille.

Allergiaviikolla 23.-29.3.2020 saat tietoa ja vertaistukea niin verkossa kuin paikallisissa tapahtumissa ympäri Suomea.

Verkkoluennot

Maanantaina 23.3. järjestämme suorana lähetyksenä kaikille avoimet verkkoluennot siitepölyallergiasta ja ilmastonmuoutoksesta Allergia-, Iho- ja Astmaliiton Facebook-sivulla.

  •  klo 11:00 Mikä avuksi, kun joka kevät niiskuttaa?
  • klo 11:30 Allergia ja ilmastonmuutos

Seuraa Facebook-sivua

Vertaistreffit

Tule juttelemaan allergioista ja arjesta matalan kynnyksen vertaistreffeille tai järjestä sellaiset itse! Lue lisää vertaistreffeistä. Treffikalenteri täydentyy lähempänä tapahtumaa.

Vertaistreffikalenteri

Jäsenyhdistysten tapahtumat

Allergiaviikolla tapahtuu ympäri Suomea! Yhdistysten tapahtumissa kerrotaan muun muassa kokemuksia siitepölyallergian siedätyshoidosta, jaetaan tietoa oireiden helpottamiseksi ja tarjotaan mahdollisuus tavata muita samojen ongelmien kanssa painivia. Tarkemmat tiedot tulossa pian tapahtumakalenteriin.

Tapahtumakalenteri

Tervetuloa mukaan!

Liity jäseneksi

Kampanjassa mukana ALK-Abelló.

Share

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Herkutellaan ystävänpäivänä!

Meikkejä ja kampauksia koulun tuoksuttomassa päivässä