Allergianeuvonnan kysytyin aihe - lemmikit!

Lemmikkiasiat ovat syrjäyttäneet pitkään ykkösenä olleen lasten ruoka-allergian, kun puhutaan liiton allergia- ja astmaneuvonnan kysytyimmästä aiheesta. Lemmikkiasioissa ohjeistus on yksilöllistä. Omakohtaiset ohjeet allergian ja astman hoitoon saat soittamalla neuvontaamme. Tässä yleisimpiä lemmikkikysymyksiä.

Perheessämme on koira-allerginen. Voimmeko muuttaa asuntoon, jossa on ollut koiria?

Asunto vaatii perusteellisen siivouksen lattiasta kattoon. Koira-allergisen on syytä välttää muuttosiivousta. Siivous aloitetaan imuroinnilla kaikki pinnat kattoa myöten. Myös lattialistat on hyvä irrottaa ja imuroida niiden takaa. Pattereiden taustat imuroidaan myös, koska pöly yleensä kulkeutuu kaikkialle, myös koloihin. Pölyt pyyhitään vasta vuorokauden kuluttua imuroinnista nihkeäpyyhinnällä kaikilta pinnoilta, jotka kestävät sen. Nihkeäpyyhintä uusitaan 3- 4 vuorokauden ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Mustapippurikeksit - gluteeniton, maidoton, kananmunaton ja sojaton

Sopiva dödö murrosikäiselle?