Allergiabarometri paljastaa myönteistä kehitystä allergiassa ja astmassa

Jos kävit apteekissa syyskuussa 2016, sinua ehkä pyydettiin osallistumaan kyselyyn. Apteekkariliiton ja Iho- ja allergiasairaalan toteuttaman barometrin avulla seurataan, miten allergiset ja astmaatikot kokevat sairautensa ja siihen saamansa hoidon.

Kansallinen allergiaohjelma 2008 - 2018 alkaa olla kalkkiviivoilla ja sen tuloksia päästään jo arvioimaan. Apteekeissa vuosina 2010 ja 2016 tehdyt barometrikyselyt kertovat, miten uudet ohjeet ja hoidossa tapahtuneet muutokset näyttäytyvät allergisten ja astmaa sairastavien terveydentilassa. Hieman laajempaa perspektiiviä on tarjolla vuoden 2001 kyselystä.

Allergiabarometriin pyydettiin osallistumaan 5 - 75 -vuotiaita, joka tulivat apteekkiin ostamaan reseptillä allergia- tai astmalääkkeitä. Kyselylomake täytettiin apteekkihenkilökunnan ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Tari Haahtela ja allergian lyhyt historia

’Eläköön metsien mikrobit’ kokosi viime syksynä järjestöväen Helsinkiin muistelemaan yhtä merkittävää aikakautta Allergia- ja astmaliiton toiminnassa. Vuonna 1983 sai alkunsa internet, Helsingissä järjestettiin ensimmäiset yleisurheilun MM-kisat ja ympäristöministeriö aloitti toimintansa Suomessa. Neuvostoliitto myönsi presidentti Mauno Koivistolle Leninin kunniamerkin ja Michael Jackson esitteli moonwalk-tanssin. Myös Allergialiitto otti uusia askelia, kun Allergia-lehden päätoimittajan Klaus A. J. Järvisen saappaisiin astui dosentti Tari Haahtela.

Absurdi allergia, outo ja erikoinen

Kun ihminen oirehtii kasvin siitepölystä tai on kuolla maitotilkkaan, luonnonlukutaidossamme on jotakin perinpohjin pielessä.

Siitepölyseuranta käynnistyi Kaakkois-Suomessa

Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutti on aloittanut kevään siitepölyseurannan.