Allergia- ja astmaneuvoja selvitti: Kala-allergiselle oireita kanasta?

Allergia- ja astmaliitto sai yhteydenoton kala-allergiselta, joka oli oireillut pikaruokaketjun kana-annoksesta. Yhteydenottaja oli selvittänyt oireilun aiheuttajan: kana oli kypsennetty samassa rasva-altaassa, missä kalaa oli kypsennetty. Ravintolan mukaan näin menetellään vain kiiretilanteissa. Asiakaskokemuksen mukaan ravintolassa oli rauhallista.

Liiton allergia- ja astmaneuvoja kysyi asiaa muutamasta pikaruokaravintolasta: kyllä, jotkut ravintolat kypsentävät kalan ja muun ruoan samassa rasvassa. Vakavasti allergisen on tärkeää kertoa allergiastaan ruokaa tilatessaan, vaikka siis tilaisikin muuta kuin oireita aiheuttavaa ruokaa.

Share

Keskustele ja kommentoi

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Herkutellaan ystävänpäivänä!

Mustapippurikeksit - gluteeniton, maidoton, kananmunaton ja sojaton