Älä unohda nenäsuihketta

Siitepölykausi on nyt pahimmillaan. Moni allerginen oireilee voimakkaasti; silmät punoittavat ja kutisevat, nenä vuotaa norona, kutittaa ja aivastuttaa. Oireet voivat olla hyvin hankalia.

Voimakkaasti oireilevan on nyt hyvä lääkitä itseään kunnolla. Silmien, nenän ja alempien hengitysteiden välillä on yhteys, joten koko reitti kannattaa hoitaa kuntoon.

Allergia-, iho- ja astmaliiton allergianeuvonnan mukaan moni unohtaa nenäsuihkeen, vaikka se on tärkeä osa lääkitystä. Allergisen lääkekaapista pitäisi löytyä silmätipat, kortisonipohjainen nenäsuihke sekä antihistamiini. Näitä kaikkia saa apteekista myös ilman reseptiä. Antihistamiinien vaikuttava aine vaihtelee, joten jos yksi ei auta, voit kokeilla toista.

Siitepölyä on tänä keväänä poikkeuksellisen runsaasti.

Lääkkeettömistä hoidoista nenäkannu on oivallinen apu huuhtomaan siitepölyt nenästä. Nenäkannua oppii lapsikin hyvin käyttämään. Käytä ensin nenäkannua ja laita nenäsuihke vasta sen jälkeen.

Ohjevideot

Nenäsuihke: www.allergia.fi/allergiat/ohjevideot/nenasuihke

Nenäkannu: www.allergia.fi/allergiat/ohjevideot/nenakannu

Share

Keskustele ja kommentoi

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Herkutellaan ystävänpäivänä!