Ajankohtaista Allergia, Iho & Astma 2/2020

HUOM! Muutos verkkolehteen kirjautumisessa

Olemme helpottaneet verkkolehteen kirjautumista.
Kirjautuminen:
käyttäjätunnus = AIA2020
salasana = jäsen

Käyttäjätunnuksen ja salasanan löydät jatkossa painetusta lehdestä sivulta 5.

Koronavirus - tietopaketti astmaatikoille

Olemme koonneet verkkosivulle allergia.fi/astma/astma-ja-koronavirus kaikki tiedotteemme liittyen astmaan ja koronavirukseen. Seuraamme tilannetta aktiivisesti ja tiedotamme asiasta sitä mukaa, kun saamme uutta tietoa.

Keräämme myös kysymyksiä ja vastauksia koronaviruksesta ja astmasta uudelle asiantuntijapalstallemme. allergia.fi/jarjesto/tukea-apua-tietoa/kysy-asiantuntijalta/astma-ja-koronavirus. Voit myös jättää oman kysymyksesi!

Neuvontanumeromme on muuttunut maksuttomaksi ja numero on vaihtunut

Koronaepidemian vuoksi allergia- ja astmaneuvonta palvelee toistaiseksi joka arkipäivä. Palvelumme on myös muuttunut maksuttomaksi ja puhelinnumero on vaihtunut, uusi numero on 09 4733 5520.
ma-ti klo 8-12
ke klo 14-18
to-pe klo 8-12

Neuvontamme palvelee myös sähköpostitse:allergianeuvoja@allergia.fi.

Uusia työntekijöitä

Olen Kia Bertula ja aloittanut liitossa kemikaaliasiantuntijana. Koulutukseltani olen kemiantekniikan DI ja tällä hetkellä viimeistelen väitöskirjaani Aalto-yliopistossa. Liitossa tehtävänäni on tuottaa, koota sekä jakaa tietoa kemikaaleista ja niiden terveysvaikutuksista.

Minusta on ihanaa päästä vaikuttamaan ja edistämään ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Rakastan luontoa, vapaa-aikani kuluukin mm. polkujuosten, vaeltaen ja mökkeillen.

Kemikaalineuvonta

puh. 044 491 9427
ke klo 10-14

kia.bertula@allergia.fi


 

Olen Heli Peuralinna ja aloitin helmikuun alussa liiton järjestösihteerinä. Vastuualueeseeni kuuluu jäsenyyteen liittyvät asiat ja rekisterien pääkäyttäjänä toimiminen sekä yhdistysten ja jäsenten auttaminen näissä asioissa.

Minulla on järjestökokemusta aiemmasta työpaikastani, Kansallisesta senioriliitosta, ja viimeistelen tällä hetkellä ylempää ammattikorkeakoulututkintoa Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutusohjelmasta. Minulle on tärkeää tehdä yhteiskunnallisesti merkittävää työtä ja se toteutuu hyvin terveysjärjestön palveluksessa.

puh. 040 721 4988
jasenet@allergia.fi


 

Allergia-, Iho- ja Astmaliitto mukaan Sitran tulevaisuuslaboratorioon

Liittomme on päässyt mukaan Sitran järjestämään tulevaisuuslaboratorioon. Käytännönläheisessä koulutusohjelmassa etsitään uusia tapoja ratkoa yhteiskunnallisia ongelmia. Vuoden 2020 tulevaisuuslaboratoriossa keskitytään löytämään luontopohjaisia ratkaisuja kaupungistumisen ongelmiin. Liittoa koulutusohjelmassa edustaa luontoliikkujat-hankekoordinaattori Paula Lehtomäki yhdessä tiimiläistensä, Suomen Ladun Susanne Blomqvistin ja Folkhäsanin Nea Törnawallin kanssa.

 

Vertaistreffit menivät verkkoon! 

Keväällä verkkovertaistreffailtiin innokkaasti! Suurkiitos kaikille osallistuneille ja vertaistukea tunnin ajan jakaneille. Osallistujien kommentteja verkkovertaistreffeiltä:

"Olipa kiva tavata näin korona-aikana, kun ei muuten pääse tapaamaan ihmisiä."

"Vertaistreffit antoi minulle todella paljon. Sain paljon hyvää tietoa ja kuulin erilaista tilanteista muilta astmaatikoilta.”

"Sain uudenlaista vertaistukea."

Vertaistreffit jatkuvat koko vuoden ajan. Tule sinäkin mukaan antamaan ja samaan vertaistukea!

www.allergia.fi/vertaistreffit
 

Voisitko sinä olla paikallinen liikuttaja?

Luontoliikkujat-hanke etsii liikuttajia, jotka voisivat järjestää paikallisia luontoliikuntatapahtumia tai liikunnallisia vertaistreffejä. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita, tärkeintä on halu liikkua luonnossa ja aktivoida samalla muita liikkumaan.

Ilmoittaudu vaikka heti luontoliikkujat-hankekoordinaattorille tai lähimpään jäsenyhdistykseen. Kerro millaista toimintaa, missä ja milloin haluaisit järjestää. Yhdessä voimme miettiä, kuinka sopiva kohderyhmä saadaan tavoitettua.

Lataa opas liikuttajana toimimiseen: allergia.fi/luontoliikkujat.

Tule retkeilemään ja nauttimaan luonnosta 29.8.

Osallistu luontoliikkujat-retkipäivään lauantaina 29.8. Liitto järjestää kolme valtakunnallista, kaikille avointa ja ilmaista retkeilytapahtumaa sekä erikoistapahtumana päivävaelluksen Pienellä Karhunkierroksella Oulangalla.

Kokoonnumme juhlimaan Suomen luontoa Salmen ulkoilualueelle Vihtiin, Seitsemisen kansallispuistoon Ikaalisiin ja Oulangan kansallispuistoon Kuusamoon. Tiedossa kohtaamisia, luontotietoutta ja retkeilyä hienoissa maisemissa eri puolella Suomea.

Oulangassa vaellamme yhdessä 12 km pituisen Pieni Karhunkierroksen. Maisemareitiksi kutsutun päiväreitin varrella pääset ihastelemaan upeaa Oulangan luontoa: kuohuvia koskia, jyrkkiä kallioita ja suojaisia metsiä.

Tapahtumapäivän ohjelmasta vastaa Allergia-, Iho- ja Astmaliitto, Luontoliikkujat-hanke ja Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutti.

Tutustu tarkemmin ja ilmoittaudu mukaan. www.allergia.fi/luontoliikkujat.
 

Elämästä lapsen pitkäaikaissairauden ehdoilla

Toimittajamme Tuija Siljamäen omakohtainen teos Kuokkavieraita - Diabetes, allergia ja meidän perhe on tarkoitettu vertaistueksi ja tietopaketiksi allergisten ja tyypin 1 diabetesta sairastavien lasten läheisille. Se on ensimmäinen suomenkielinen omaisen näkökulmasta kirjoitettu kirja tästä aiheesta. Kirjapaja 2020.

 

HUOM! Tuetut lomat on peruttu koronatilanteen vuoksi 28.6.2020 saakka. Heinäkuun tuettujen lomien toteutuminen koronatilanteen vuoksi on vielä varmistumatta, odotamme MTLH:n ilmoitusta tilanteesta!

Tuetut lomat 2020

Harvinaisia ihosairauksia sairastavat lapset perheineen ja aikuiset
Nuorisokeskus Piispala, Kannonkoski 28.6.-3.7.2020

Allergia-, atopia- ja astmaperheet ja aikuiset
Kuntoutuskeskus Kankaanpää 29.6.-4.7.2020

Allergia-, atopia- ja astmaperheet ja aikuiset
Kylpylähotelli Rauhalahti, Kuopio 12.7.-17.7.2020

Allergia-, atopia- ja astmaperheet
Kuortaneen Urheiluopisto 26.7.-31.7.2020

Tuetut lomat antavat mahdollisuuden saada tauko arjesta, virkistyä ja saada vertaistukea. Lomat järjestetään yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon (MTLH) kanssa Veikkauksen tuella.

Seuraa ilmoittelua heinäkuun lomien toteutumisesta MTLH:n sivuilta www.mtlh.fi/ sekä allergia.fi/jarjesto/tukea-apua-tietoa/tuetut-lomat/

Share

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Herkutellaan ystävänpäivänä!

Meikkejä ja kampauksia koulun tuoksuttomassa päivässä