Ajankohtaista AIlergia, Iho & Astma 3/2020

Olethan ilmoittanut sähköpostiosoitteesi!

Lähetämme suurimman osan tiedotteistamme sähköpostitse, joten saadaksesi ne tarvitsemme voimassa olevan sähköpostiosoitteesi. Voit lisätä sen helposti osoitteessa allergia.fi/jarjesto/jasenyys/yhteystietojen-muutos/.

Toivomme jäsentemme pitävän yhteystietonsa ajan tasalla, saadaksemme välitettyä paremmin tietoa tapahtumista ja toiminnastamme jäsenillemme.

Muutoksia neuvonta-aikoihimme

Allergia-, iho- ja astmaneuvonta

Ma 14-18
To 8-12
Pe 8-12

puh. 09 4733 5520
allergianeuvoja@allergia.fi

Numeroon vastaavat terveydenhuollon ammattilaiset Anne Vuorenmaa ja Kaisa Toikko. Neuvontamme palvelee myös sähköpostitse. Kysymyksiin pyritään vastaamaan viikon sisällä.

Tuoksuton päivä 20.10. 

Tuoksuton päivä on Allergia-, Iho- ja Astmaliiton jokavuotinen kampanja, jolla herätellään tietoisuutta tuoksuherkkyydestä. Tilaa tai tulosta Tuoksutko liikaa -juliste allergia.fi/julkaisut.

Ihoviikkoa vietetään 9.-15.11.

Ihosairaudet koskettavat yli miljoonaa suomalaista. Jokaisen iho ansaitsee rakkautta ja huolenpitoa. Jokaisen ihon kanssa on oikeus elää hyvää arkea. Tarjoamme vertaistukea ja tietoa ihmisille, jotka elävät ihosairauden kanssa. Tule mukaan Ihoviikon tapahtumiin! Osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa sometunnisteella #minunihoni. Lue lisää.

Vertaistreffejä tulossa perheille to 5.11.

Seuraa www.allergia.fi/tapahtumat
 


 

Luentoiltoja syksyllä 2020

Järjestämme syksyllä kolme kaikille avointa verkkoluentoiltaa, tervetuloa mukaan! Tarkemmat tiedot syksyn mittaan allergia.fi.

27.10. klo 18 Ruoka-allergiailta
10.11. klo 18 Ihoilta
25.11. klo 18 Sosiaaliturvailta

Kurkista vertaisen arkeen!

Livelähetyksissämme kurkistetaan erilaisiin arkiin, joita allergia, ihosairaus tai astma värittää. Voit katsoa lähetyksiä reaaliaikaisesti tai tallenteena Allergia-, iho- ja astmaliiton Facebook-sivulta tai osoitteessa www.allergia.fi/live. Livelähetykset ovat kerran kuussa keskiviikkoisin klo 18.00-18.10. Valitse mielenkiintoinen lähetys ja vinkkaa siitä kaverillekin!

ke 16.9. Atopia ja ulkonäköpaineet
to 1.10. Urtikaria - mitä se on
ti 20.10. Tuoksuttoman päivän spesiaali
ke 18.11. Astma ei ollutkaan maailmanloppu
ke 9.12. Elämää valkojäkälän kanssa

www.allergia.fi/live

Vertaiset ovat treffailleet

Supersuositut vertaistreffit ovat keränneet virtuaalisesti tai konkreettisesti saman pöydän ääreen jo 356 allergian, ihosairauden tai astman kanssa elävää. Keväällä ja kesällä järjestettiin 61 vertaistreffit ja syksyllä tulee lisää. Tavoitteena on rikkoa sadan vertaistreffin raja! Ja varmaankin se onnistuu, sillä elokuussa kouluttautui 25 uutta vapaaehtoista vertaistreffien vetäjää. Heillä on suunnitelmissa järjestää treffejä ainakin anafylaksialasten vanhemmille, EB:tä sairastaville, alopeetikoille, astmaatikoille, ruoka-allergisille, atoopikoille, urtikariaa sairastaville, tuoksuherkille, ja anafylaksiariskisille.

Tervetuloa osallistumaan tai vapaaehtoiseksi vetäjäksi!

www.allergia.fi/vertaistreffit

Koronavirus - tietopaketti astmaatikoille

Olemme koonneet verkkosivulle allergia.fi/astma/astma-ja-koronavirus kaikki tiedotteemme liittyen astmaan ja koronavirukseen.

Keräämme myös kysymyksiä ja vastauksia koronaviruksesta ja astmasta uudelle asiantuntijapalstallemme. allergia.fi/jarjesto/tukea-apua-tietoa/kysy-asiantuntijalta/astma-ja-koronavirus. Voit myös jättää oman kysymyksesi!

Muista myös verkkokurssit, Facebookissa toimivat vertaistukiryhmät ja virtuaaliset vertaistreffit.

Sopeutumisvalmennus  

Koronaepidemian vuoksi on kursseihin tullut paljon muutoksia. Seuraamme koronatilannetta sekä viranomaisten ohjeita ja mahdollisia matkustusrajoituksia jatkuvasti.  

Syksyllä on luvassa kursseja vielä muun muassa allergiaa, astmaa ja atooppista ihottumaa sairastaville työikäisille ja eläkeläisille sekä alopeciaa sairastaville lapsiperheille. Päivitetty kurssiaikataulu löytyy www.allergia.fi/kurssit -sivuilta.

HAE-kyselyn tuloksista seuraavassa lehdessämme

Elämästä HAE:n (hereditäärinen eli perinnöllinen angioödeema) kanssa tiedetään vähän. Teimme kesäkuussa kyselyn henkilöille, joilla on todettu HAE-sairaus tai epäillään HAE-sairautta. Kyselyn tavoitteena oli lisätä ja syventää ymmärrystä siitä, millä tavoin HAE vaikuttaa elämän ja arjen osa-alueisiin. Kyselyn toteutti Allergia-, iho- ja astmaliitto yhteistyössä Suomen HAE-yhdistyksen ja lääkeyritys Takedan kanssa.

Käsittelemme kyselyn tuloksia seuraavassa lehdessämme. Kiitoksia kyselyyn vastanneille!

 

 

Share

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Herkutellaan ystävänpäivänä!

Meikkejä ja kampauksia koulun tuoksuttomassa päivässä