Ajankohtaista 1/2020

Vertaistreffejä ympäri vuoden teemapäivien ja -viikkojen yhteydessä

Vuonna 2020 kannattaa osallistua vertaistreffeille ja järjestää niitä! Tunnin tapaamisen voi järjestää kuka tahansa, joka haluaa mahdollistaa itselleen ja muille tärkeät vertaiskeskustelut. Pienellä panostuksella teet paljon hyvää.

Harvinaisten kahvitreffit 29.2. ​
Työikäisten aamiaistreffit Allergiaviikolla 23.-29.3. ​
Seniorien kahvitreffit 4.-10.5. ​
Työikäisten aamiaistreffit Ihoviikolla 9.-15.11. ​
Lapsiperheiden treffit 18.11. ​

Klikkaa tästä ja tule mukaan!
 

Ota mobiilijäsenkortti käyttöön!

Paperisesta jäsenkortista ei ole luovuttu, vaan mobiilijäsenkortti on tullut sen rinnalle.

Mobiilijäsenkortin voi ladata puhelimeen ilmaiseksi ja se löytyy sovelluskaupasta nimellä Allergia- iho- ja astmaliitto. Kortti on ladattavissa Android- ja Apple-versiona.

Sovellukseen kirjaudutaan sillä jäsennumerolla ja matkapuhelinnumerolla tai sähköpostiosoitteella, jotka löytyvät jäsenen tiedoista jäsenrekisterissä. Kirjautuessa sovellus lähettää jäsenelle koodin kirjautumista varten tekstiviestinä tai sähköpostilla.

Sovelluksesta löytyy sähköinen jäsenkortti, jossa näkyy jäsennumero sekä yhdistykset/yhdistykset, joihin jäsen kuuluu sekä jäsenyyden kesto.

Kortista löytyy myös seuraavia tietoja:

- Omat jäsentiedot, joita jäsen voi itse päivittää, esim. lisätä diagnoositiedon tai päivittää sähköpostiosoitteen.

- Uutiset ja tapahtumat, jotka sovellus poimii tiedot liiton tapahtumakalenterista ja uutisista.

- Viestit, joita yhdistys ja liitto lähettää.

- Yhteystiedot ja tärkeät linkit.

HUOM! Tarkistahan, että jäsentietosi ovat ajan tasalla ja rekisteristä löytyvät niin puhelinnumerosi kuin sähköpostiosoitteesi. Voit päivittää jäsentietosi lomakkeella, joka löytyy osoitteesta www.allergia.fi/jarjesto/jasenyys/yhteystietojen-muutos tai sähköpostitse jasenet@allergia.fi.
 

Valtakunnallinen Luontoliikkujat-retkipäivä, Suomen luonnon päivänä la 29.8.2020

Suomen luonnon päivänä la 29.8.2020, Allergia-, iho- ja astmaliiton jäsenyhdistykset kokoontuvat retkeilemään kolmeen kansallispuistoon eri puolilla Suomea. Retkikohteina ovat Nuuksion kansallispuisto Espoossa, Seitsemisen kansallispuisto Parkanossa ja Oulangan kansallispuisto Kuusamossa. Yhdistykset voivat itse päättää, mihin tapahtumaan osallistuvat. Luvassa on mukavaa ulkoilua, yhdessä tekemistä ja vertaiskohtaamisia. Tapahtumapäivän ohjelmasta vastaa Luontoliikkujat-hanke yhteistyössä Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutin kanssa.

Tarkempi ohjelma ja aikataulu julkaistaan myöhemmin. Merkkaa kalenteriin jo nyt!
 

Anafylaksiaranneke

Jos sinulla tai läheiselläs on anafylaksian riski, hae allergia- ja astmayhdistyksestä ilmainen anafylaksia- ranneke! Rannekkeen käyttäminen kertoo muille anafylaksian riskistä. Se
on myös luonteva tapa aloittaa keskustelu anafylaksiasta, miksi käyttää ranneketta ja miten pitää toimia, jos anafylaksia tulee. Ranneketta on aikuisten ja lasten kokoa.

 

Share

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Petauspatjan suoja arvottiin Joensuuhun

Unihuolista unen huoltoon

Hyvin nukkuneena mieli on rauhallinen, kroppa rento ja ajatus kirkas. Eikä termi kauneusunet ole turha - levänneenä ihokin voi yleensä paremmin.

Allergiaviikko: Oikein otettu astmalääke kannattelee

Allergia-, iho- ja astmaliiton kampanjoimaa Allergiaviikkoa vietetään ensi viikolla. Nyt teemana on astman oikea hoito. Liiton kokemuksen mukaan astmaatikkojen lääkkeenottotekniikassa on usein puutteita.