Aikuisiän atooppinen ihottuma on kansanterveydellinen ongelma

Atooppinen ihottuma on yksi tavallisimmista tulehduksellisista ihosairauksista.  Sen aiheuttama kokonaishaitta on ihosairauksista maailmanlaajuisesti suurin, kun arvioidaan taudin aiheuttamaa kokonaiskuormaa ja menetettyä elämänlaatua.

Teksti: Ville Kiiski, LL, ihotautien erikoislääkäri

Atooppinen ihottuma on yleistynyt voimakkaasti 1950-luvulta alkaen. Yleistyminen alkoi länsimaista ja jatkuu edelleen kehittyvissä maissa elintason kasvua seuraten. Geenimme eivät tässä ajassa ehdi muuttua, joten yleistymiselle on etsitty syitä ympäristöstä. Mikrobiympäristömme köyhtyminen ja suolistoloisten katoaminen hygienian paranemisen myötä sekä huimasti lisääntynyt ärsyttävien tekijöiden (saippua ja muut pesuaineet) määrä ovat esimerkkejä esitetyistä syistä yleistymisen taustalla.

Atooppinen ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Mustapippurikeksit - gluteeniton, maidoton, kananmunaton ja sojaton

Sopiva dödö murrosikäiselle?